Vprašajte nas Prva stran

Rešenja za infrasktrukturne objekte

Metronik realizuje kompletna rešenja za infrastrukturne objekte na segmentima automatizacije, računarskog vođenja i informatizacije procesa. U naša rešenja integrišemo rezultate sopstvenog razvoja opreme i znanje vodećih svetskih proizvođača.

Automatizacija i računarska kontrola infrastrukturnih sistema

Metronik pruža veću pouzdanost i ponovljivost procesa, bolji nadzor operacija, efikasnu dijagnostiku grešaka i podršku i održavanje sistema za vodosnabdevanje, kanalizacijske infrastrukture, elektrana, toplana, kao i železničkih i telekomunikacionih sitema.

Energetski sistemi IT podrške

Metronik pruža IT rešenja za efikasnu potrošnju energije, troškova i praćenja efikasnosti...
Pročitaj više

Rešenja za infrastrukture

infoU infrastrukturnim objektima, kao što su vodovodi, elektrane, sistemi daljinskog grejanja, u nekim primerima susrećemo se sa problematikom automatizacije procesa, koja se bitno ne razlikuje od automatizacije procesa u industriji.

Više puta se kod infrastrukturnih sistema radi o potrebi za detaljnim praćenjem događaja, što uključuje i dobru dijagnostiku grešaka i mogućnost brzog delovanja. Makar u osnovi rešenja slična kontrolnim sistemima za industriju, kod infrastrukturnih objekata se pojavljuju neki specifični zahtevi, kao npr. telemetrija, odnosno povezivanje sa većim dislociranim objektima. Cilj ovih rešenja je što učinkovitije preneti u nadzorni centar izbrane informacije, a pri tom osigurati da se informacije ne izgube čak ako se veza između centra i lokalnih stanica ponekad izgubi.

 

jp-energetika

 

Metronikovo rešenje za nadzor i upravljanje distribuiranih objekata spada među najbolje na tržištu, jer ga odlikuje:

  • Visoka funkcionalnost u centru i na nivou lokalnih stanica
  • Prisutnost svih najčešće korišćenih metoda komunikacije
  • Fleksibilna arhitektura
  • Mogućnost redundantne arhitekture u centru i na nivou lokalnih stanica
  • Visoka pouzdanost i robusnost

 

telekom-infrastrukturni-objekti

 

U infrastrukturnim objektima je danas potrošnja energije takođe sve značajnija. Metronikovo rešenje MePIS Energy sadrži sve funkcije koje su potrebne za efikasni energetski manadžment

MePIS Energy je modularni informacioni sistem, koji odlikuje visoka funkcionalnost, prijatan korisnički interfejs , dobre analitične mogućnosti. U sistem se može integrisati inteligentni procesni historian i komponente vodećeg svetskog proizvođača za upravljanje proizvodnim procesima – GE Intelligent Platforms.

Opširnije

INFRASTRUKTURNI OBJEKTI U KOJIMA SMO PRISUTNI

Naša rešenja su prihvaćena u vodovodnim i kanalizacionim objektima, toplanama, sistemima daljinskog grejanja, elektrarnma, komunikacijskih sistema i sistema upravljanja železničkim prometom…

NOVOSTI

Datum: 04.01.2017

GE Digital napravio je četvrtu generaciju HMI/SCADA sistema (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Pročitaj više

ZAŠTO VERUJEMO METRONIKU

U 25 godina smo uspešno završili preko 1000 projekata u automatizaciji i proizvodnji informacionhi sistema.

Metronikove projektne ekipe imaju više od 70 inženjerskih stručnjaka za automatizaciju i informacione sisteme.

Pomogli smo mnogim korisnicima u industriji da smanje troškove i povećaju efikasnost svoje proizvodnje.