Vprašajte nas Prva stran

Automatski sistemi za zgrade

Za optimalan rad mašinskih i elektro sistema u modernim zgradama, neophodan je pažljivo dizajniran sistem za centralni nadzor i upravljanje kako bi se postigao visok nivo komfora i bezbednosti uz energetski efikasan rad. Metronikovo integrisano rešenje za automatizaciju zgrada se temelji na velikom iskustvu i znanju Metronikovih inženjera i na pouzdanoj opremi vodećih svetskih proizvođača komponenata za automatizaciju.

Automatizacija i računarska kontrola energetskih sistema, klimatizacije i ventilacije

Metronik sistemi automatizacije zgrada pružaju energetski efikasan rad KGH sistema (HVAC), optimalne uslove rada i lakše održavanje tehničkih sistema u zgradi.

Nadzor životnih uslova u zgradi

Metronik sistemi automatizacije osiguravaju optimalne uslove za korisnike zgrade, najveći komfor i bezbednost.

Integracija svih sistema za automatsko upravljanje i tehničku zaštitu u zgradama

Metronikovo rešenje za Integrisani Sistem Nadzora i Upravljanja sistemima automatike (KGH i energetika) i tehničke zaštite (video nadzor, dojava požara, kontrola pristupa, protivprovalna zaštita) pruža najviši stepen nadzora i upravljanja instaliranim resursima u cilju potpune kontrole alarmnih događaja, otkrivanja neobčnih događaja i analitičkog praćenja funkcionalnosti.

Upravljanje energijom u zgradama

Metronik nudi potpuna IT rešenja za praćenje energetskih resursa, kontrolu troškova, alarmiranje i sistematsko vrednovanje zgrada i / ili pojedinih funkcionalnih celina.
Pročitaj više

Automatski sistemi za zgrade

infoU našim rešenjima naglašavamo optimalnu funkcionalnost i važnost integracija, a da pri tome ne zanemarujemo udobnost, racionalnost upotrebe energije i bezbednost.

Otvorene i savremene tehnologije, koje koristimo, omogućavaju nadzor i upravljanje svim kontrolnim sistemima, prikupljanje podataka i informacija iz svih relevantnih uređaja i sistema, čime korisnicima osiguravamo visku dodanu vrednost. Pri tome ipak neprestano pazimo da ne dođe do preterivanja kod korišćenja visokih tehnologija, jer to može na duži rok ugroziti pozitivne efekte automatizacije u zgradama.

U većim i kompleksnijim zgradama je potreba za integracijom različitih sistema veća. Visoke funkcionalne zahteve, velike fizičke udaljenosti i kompleksnost prostora, zahtevaju korišćenje tehnološki najzahtevnijih rešenja, koja već na sistemskom nivou integrišu automatizaciju energetskih sistema, klimatizacije i ventilacije sa kontrolom pristupa, video nadzorom,sigurnosnim i protivpožarnim sistemima. Samo integracija na sistemskom nivou omogućava dovoljno visok nivo fleksibilnosti, bezbednosti, funkcionalne inteligencije i izvodljivosti u razumnom roku.

 

terme-lasko

 

Metronik se odaziva na zahteve tržišta u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima rešenja za automatizaciju zgrada Honeywell i kod korisnika na srpskom  tržištu uvodi svetski priznato rešenje EBI (engl. Enterprise Building Integrator). EBI važi za trenutno najbolje funkcionalno, kompletno i fleksibilno rešenje za zgrade na svetu, koji korisnicima donosi najveću dodatnu vriednost ulaganja u automatizaciju i informatizaciju zgrada.

 

Osim izvođenja automatizacije i informatizacije zgrada, Metronik nudi i kompletnu IT podršku energetskom manadžmentu – MePIS Energy. On sadrži sve funkcije, koje su potrebne za efikasan i trajni energetski manadžment u zgradama.

 

Opširnije

 

 

ZGRADE U KOJIMA SMO PRISUTNI

Svoja rešenja uvodimo u hotelskim objektima, poslovnim zgradama, tržnim centrima, zdravstvenim ustanovama, banjama, bolnicama i zahtevnijim stambenim objektima.

NOVOSTI

Datum: 04.01.2017

GE Digital napravio je četvrtu generaciju HMI/SCADA sistema (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Pročitaj više

ZAŠTO VERUJEMO METRONIKU

U 25 godina smo uspešno završili preko 1000 projekata u automatizaciji i proizvodnji informacionhi sistema.

Metronikove projektne ekipe imaju više od 70 inženjerskih stručnjaka za automatizaciju i informacione sisteme.

Pomogli smo mnogim korisnicima u industriji da smanje troškove i povećaju efikasnost svoje proizvodnje.