Vprašajte nas Prva stran

Nova generacija HMI/SCADA sistema proizvođača GE Digital

GE Digital napravio je četvrtu generaciju HMI/SCADA sistema (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Pročitaj više

MePIS Energy Buildings 1.7 – nova verzija programske opreme

Za uspešno uvođenje mera štednje energije, i uvođenje energetskog menadžmenta u zgradama, moramo pre svega prepoznati izvorni nivo potrošnje energije, za šta nam je potrebna adekvatna informaciona podrška sa bazom podataka i efikasnim savremenim analitičkim alatima.

Pročitaj više

Vacon

vacon_logoFinski Vacon spada među vodeće priozvođače frekventnih regulatora, namenjenih upravljanju indukcionim kaveznim motorima. Njihove proizvode odlikuje robustnost, jednostavnost korišćenja, modularnost i izuzetno male dimenzije. Vredosti koje su moto u Vaconu su vrhunski kvalitet, briga za korisnika i okolinu, brza i efikasna distribucija i kvalitetan servis. Od osnivanja godine 1993 pa do danas firma beleži ubrzani rast i zauzima značajan tržišni udeo merljiv sa vodećim svetskim proizvođačima.

 

Vacon 100

VACON-100-FLOW Nova serija regulatora Vacon 100 je pogodna za širok spektar zahtevnih industrijskih aplikacija, gde je potrebno obezbediti konstantnu snagu i obrtni momenat. Vacon 100 je dostupan u rasponu snage od 1.1 do 630 kW (400V) verzijama IP21 i IP54 kućišta i lakiranih štampanih ploča sa elektronskim elementima, što omogućava instalaciju u okruženjima sa visokim stepenom kondenzacije. Standardne kartice su ugrađeni I / O signala, RS485 i Ethernet interfejs, moguće je takođe proširiti sa do tri dodatna I / O i komunikacije kartice su izgrađeni, ali su takođe broj specijalnih karakteristika za namenskim aplikacijama. Ugrađeni PLC funkcionalnosti, koristeći IEC61131-1 programski jezik, dozvoljava slobodno programiranje dodatnih funkcija.

Više informacija o proizvodu

Vacon 100 HVAC

100hvacSerija Vacon 100 HVAC je namenjena aplikacijam za grejanje, hlađenje i klimatizacije na području automatizacije zgrada. Dostupna je u rasponu snage od 1.1 kW do 160 kW u kućištima IP21 i IP54. Regulatori serije Vacon 100 HVAC u skladu su sa zahtevima i standardima za automatizaciju u zgradama. Odlikuje ih jednostavna instalacija, dugotrajno efikasno delovanje bez zastoja i brz povratak investicija.Vacon 100 HVAC frekventni pretvarači su primenljivi za aplikacije pumpi, ventilatora i kompresora. Pored ugrađenog Ethernet i Modbus protokola podržavaju protokole komunikacije u oblasti zgrada. (LonWorks, BACnet IP, Modbus TCP, Modbus RTU…)

Više informacija o proizvodu

Vacon 100 FLOW

VACON-100-FLOWVacon 100 FLOW je najnoviji frekventni regulator u seriji, dizajniran da kontroliše pumpe i ventilatore u industriji, automatizaciji zgrada, kao i sisteme sa pijaćom i otpadnom vodom. Vacon 100 FLOW spaja glavne funkcionalnosti Vacon 100, sa dodatnim, namenski razvijenim funkcijama. Nova serija Vacon 100 FLOW je dostupna u rasponu snage između 1.1 li 630 kW (400V) u IP2 li IP54 zaštiti.

Ugrađene aplikacije kao što su PID, HVAC, Multipump, već imaju set parametara za lakše puštanje u rad. Grafični ekran omogućava praćenje 9 vrednosti, kao i grafički prikaz 2 signala. Pored standardnih ulazno izlaznih signala, na rapolaganju je širok izbor različitih kartica, kako bi ispunili najzahtevnije korisničke zahteve.

Vacon 100 FLOW ima ugrađenu RS485 i Ethernet komunikaciju, sa dodatanimi karticama, pa ima na raspolaganju praktično sve aktuelne komunikacijske protokole (Modbus RTU, Profibus, LonWorks, Modbus TCP, Profinet, BACNet, CAN…) što omogućava jednostavnu integraciju u sve sisteme automatizacije.

Više informacija o proizvodu.

Vacon 100 X

100xTSerija VACON 100 X, namenjena je za upotrebu u visoko agresivnim sredinama (voda, prašina, vibracija, agresivne čestice) dostupna je samo u kućištu sa stepenom zaštite IP66 i dostupna je za snagu do 30 kV. Napredni algoritmi upravljanja obezbeđuju preciznu kontrolu procesa. Ugrađen PLC funkcionalno omogućava kompleksnu kontrolu motora. Vacon 100 X je idealno rešenje za zahtevne aplikacije za upravljanje mašinama, transporterima, pumpama, ventilatorima i u aplikacijama gde postoje visoke vibracije.

Više informacija o proizvodu

Vacon 10

vacon_10_machineryVacon 10 je kompaktan frekventni regulator za područje snage od 0.25 kW do 5.5 kW. Vacon 10 je po dimenzijama među najmanjim frekventnimi regulatorima na tržištu. Projektovan je na osnovu analiza potreba korisnika kao fleksibilan i kompaktan regulator. Njegov dizajn omogućava integraciju regulatora u različitim okruženjima. Zbog fleksibilnog dizajna, malih dimenzija i niske cene posebno je pogodan za OEM proizvođače mašina.

Više informacija o proizvodu

Vacon 20

Vacon-20-DrivesKompaktni frekventni regulator serije Vacon 20, raspolaže snagom od 0,25 kW do 18,5 kW, pored već uobičajenih funkcja dodatno sadrži i PLC funkcionalnost, koja nudi neophodnu fleksibilnost i omogućava upravljanje složenim mašinama.Vacon 20 regulatori su idealni za kontrolu pumpi, ventilatori, transportera, mašina za pakovanje i pranje.

Više informacija o proizvodu

Vacon 20 X

vacon_20xFrekventni regulatori Vacon 20 X instaliran u IP66 kućište, obezbeđuje optimalnu zaštitu od spoljnih uticaja na životnu sredinu (prašina, voda).Oni su dostupni za snagu od 0,75kW do 7,5kW sa standardnim funkcijama i mnogim dodatnm opcijama. Jedna od opcija je i ugrađen prekidač napajanja u kućištu regulatora a značajna ušteda ostvaruje se u troškovima instalacije.Vacon 20 X frekventni regulatori su idealni za spoljnu upotrebu i za decentralizovane aplikacije.

Više informacija o proizvodu

Vacon NXL

Vacon_NXL_AC_Inverter_Drives_IP54Frekventne regulatore standardne serije NXL odlikuju male dimenzije i jednostavna upotreba. Pogodni su za industrijske aplikacije ventilacije, klimatizacije i grejanja. Celokupno područje snage od 0.75 kW do 30 kW dostupno je u verzijama IP 21 i IP 54. Parametriranje se obavlja preko numeričkog panela ili preko računara. Lako se mogu kontrolisati po U/f ili po vektorskoj karakteristici otvorene petlje. Svi potrebni RFI filteri i uređaji opterećenja su integrisani u stambene NKSL frekventne regulatore.

Više informacija o proizvodu

Vacon NXS

vacon-nxsSerija NXS je namenjena aplikacijama, koje zahtevaju visoku ulazno/izlaznu proširljivost snage do 560 kW i napona napajanja 208-690 V. Jednostavnost parametriranja frekventnih regulatora Vacon NXS omogućena je preglednim panelom sa grafičnim displejom.Serija NXS nudi pet mest za opcijske ulazno/izlazne kartice i komunikacijske module. Regulator se lako kontroliše po U/f ili po vektorskoj karakteristici otvorene petlje. Takođe, moguće je parametriranje i dijagnostika preko serijske komunikacije. Serija Vacon NXS je odlična izbor za zahtevnije oblasti industrije. Regulatori su dostupni u verzijama IP 21 i IP 54, u sve su ugrađeni EMC filteri visokih performansi, koji omogućavaju instaliranje frekventnih regulatora u različitim okruženjima.

Više informacija o proizvodu

Vacon NXP

vacon-nxpFrekventni regulatori serije NXP dostupni su u snazi do 3,2 MW, namenjeni su za aplikacije, gde je visoka robusnost, dinamičan odziv i visoka preciznost kontrole brzine. Omogućava zatvorenu petlju sa vektorskom kontrolom i kompletnu kontrolu obrtnog momenta na veoma niskim ili nula brzinama. Pored toga, sistem merenja, koji se koristi kod frekventnih regulatora serije NXS, kod serije NXP ima veću kontrolu i mogućnost korišćenja dodatne povratne informacije od motora. U tu svrhu ugrađen je snažan mikroprocesor.

Više informacija o proizvodu

Vacon NXP – vodeno hlađenje

NXP_liquid

Frekventni regulatori Vacon NXP – vodeno hlađeni, su namenjeni AC pogonima na tržištu. Namenjeni su za upotrebu u skučenim prostorima – npr.brodogradnja. Dostupni su u rasponu snage od5.5 kW do 5.6 MW i napona 380 do 690 VAC. Takođe se mogu koristiti u industrijskim procesima, fabrika papira, rudnicima i železarama.

Više informacija o proizvodu

NOVOSTI

Datum: 04.01.2017

GE Digital napravio je četvrtu generaciju HMI/SCADA sistema (GE iFIX ver. 5.8 R2).

Pročitaj više

ZAŠTO VERUJEMO METRONIKU

U 25 godina smo uspešno završili preko 1000 projekata u automatizaciji i proizvodnji informacionhi sistema.

Metronikove projektne ekipe imaju više od 70 inženjerskih stručnjaka za automatizaciju i informacione sisteme.

Pomogli smo mnogim korisnicima u industriji da smanje troškove i povećaju efikasnost svoje proizvodnje.